ТАЕКУОН-ДО

сряда      17.50 – 19.20ч.

петък      17.50 – 19.20ч.


Таекуон-До клуб „Левски“

Сдружение Таекуон-До клуб „Левски“ е създадено през 2008 г. в гр. София, като с годините на активна дейност то се е утвърдило като редовен и активен участник в редица мероприятия и инициативи на клубно, местно, национално и международно равнище.

В 61 ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ клубът започва да развива дейност от 2012 г., като трениращите бързо напредват в йерархията на Таекуон-До, като трупат успехи представяйки училището на всички състезания. ТК „Левски“ редовно се нарежда сред призовите места на състезанията от календара на клуба, а освен съревнованията в страната и чужбина, клубът предлага на трениращите да участват в тренировъчни лагери, изпити за технически степени, семинари, обучения, демонстрации и др. През последните няколко години членовете на ТК „Левски“ имат  възможност да участват в различни Европейски проекти, в които клубът е координатор или пратньор, като през 2021 г. двама ученици от 61 ОУ се включиха в проект „Младежки отряди за толерантност“ по програмата Еразъм+ на ЕС, включваща участници от България, Гърция, Словения и Северна Македония.

Инструкторите на Таекуон-До клуб „Левски“ са дългогодишни състезатели и треньори със солиден опит и се стремят да подхождат индивидуално към всеки трениращ, въпреки груповия характер на занятията. От създаването на клуба нашата цел е да направим Таекуон-До достъпно за всеки, навсякъде и по всяко време, като изграждаме здрави и пълноценни личности в залата и извън нея.

Главни треньори за ТК „Левски“:

Явор Тасев – IV дан, международен инструктор, международен съдия клас „А“

Александра Славчева – II дан, възпитаник на 61 ОУ, Европейски шампион
Открит коледен турнир по Таекуон-До

На 1 и 2 декември 2018 г. в малка зала „Арена Армеец“ се проведе Открит коледен турнир по Таекуон-До „София Оупън 2018“. Състезанието бе организирано от Спортна асоциация – МВР, Централен полицейски Таекуон-До клуб и Българска асоциация по Таекуон-До. В надпреварата  участваха общо 384 състезатели от 29 клуба, представящи България, Гърция, Молдова и Англия.

Официални гости на събитието бяха Гранд Мастер Панайотис Яламас – Президент на гръцката куадратлон федерация, г-н Венцислав Игнатов – директор дирекция „Спорт за учащи и спортни училища“ към министерство на Младежта и спорта, а състезанието бе открито от доц. Стоян Андонов, заместник-министър на Младежта и спорта.

Отборът на 61 ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ бе представен от общо 31 състезатели, които за пореден път се представиха отлично и след приключване на двудневното състезание успяха да се наредят на III място в крайно комплексно класиране с общо 14 златни, 16 сребърни и 15 бронзови медала.

Поздравления за всички участници!61 ОУ В СЛОВЕНИЯ

На 30 септември 2017 г. в гр. Шенчур, Словения, за 14-та поредна година се проведе отворения турнир по Таекуон-До „Купа Ахац“.  В състезанието взеха участие над 250 състезатели от  Австрия, Босна и Херцеговина, България, Словакия, Словения, Чехия, Сърбия и Хърватска.

Българската делегация се състоеше от 18 души: 12 състезатели, 3 треньори, 1 съдия и 2 придружаващи.

61 ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ бе представено от 2 състезатели: Александра Славчева, завоювала сребърен медал на спаринг и Валентина Филева, завоювала сребърен медал на форма и бронзов медал на спаринг.

Поздравления за успешното участие!

61 ОУ с европейски шампион по Таекуон-До

     От 20 до 23 април 2017 г. в зала „Арена Армеец“ се проведе 32-ро за мъже и жени и 23-то за юноши и девойки Еропейско първенство по Таекуон-До. В това събитие взеха участие общо 591 състезателя, представящи 31 държави, което е абсолютен рекорд в историята на Европейската федерация по Таекуон-До. Българският отбор бе съставен общо 24 състезатели, които включваха и представителите на 61 ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Александра Славчева и Жулиан Марчев.

    В дисциплината Специална техника при девойките Александра Славчева, сред силна конкуренция и  напрегната надпревара, успя да завоюва първото място. Освен това отличие тя спечели и още 3 бронзови медала в дисциплините Индивидуално спаринг до 65 кг., Отборно специална техника и Отборно силов тест.

  Поздравления за отличното представяне!


Таекуондистите на 61 ОУ на купа „Левски“ в гр. Елин Пелин

На 18-ти и 19-ти февруари 2017 г., в гр. Елин Пелин, общинска спортна зала “Инж. Янко Янков“, се проведе IХ открито първенство по Куадратлон Таекуон-До за купа „Левски“. Организатори на събитието бяха Спортна Асоциация МВР, Таекуон-До клуб „Левски“, Спортен клуб „Левски“, Централен полицейски Таекуон-До клуб, Българска асоциация по Таекуон-До и Община Елин Пелин, което бе и част от инициативата „Млади приятели на полицията“.

В състезанието взеха  участие 272 състезатели от 22 клуба в индивидуалните дисциплини туль, спаринг, специална техника, силов тест, както и отборно договорен спаринг.

За пореден път отборът на 61 ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, съставен от общо 29 състезатели, се представи на много високо ниво и успя да заеме I място при децата (6-11 години) с 14 златни, 8 сребърни и 5 бронзови медала, както и III място в крайно комплексно класиране с общ актив от 399 точки.

Поздравления за отличилите се комплексни състезатели Виктор Иванов, Габриела Ценкова и Александра Славчева.

61 ОУ на „София Оупън 2016“

На 19 ноември 2016 г. в зала „Арена Армеец“ Българска асоциация по Таекуон-До, Централен полицейски Таекуон-До клуб съвместно със Спортна асоциация на МВР организираха Отворения турнир по Куадратлон Таекуон-До „София Оупън 2016“. На състезанието взеха участие 310 състезатели над 6 годишна възраст, представящи 26 клуба от България, Гърция, Словакия и Словения. Участниците се надпреварваха в индивидуалните дисциплини Туль, Спаринг, Специална техника и силов тест.

Отборът на 61 ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ се представи с отбор от 25 състезатели, които със завоюваните 19 златни, 12 сребърни и 4 бронзови медала във всички взрастови групи се нареди на II място при децата и кадетите (6-13 години) и на III място в крайно комплексно класиране с общо 339 точки.

Поздравления и за най-добрите Куадратлонисти (комплексни състезатели) в техните възрастови групи – Анастасия Гетова и Златин Димитров, съотетно с 30 и 29 точки.